Zniewalające w smaku picos i krakersy
Dzięki naszej ofercie hiszpańskich mini paluszków chlebowych (picos) i krakersów, Twoje słodkie lub słone doznania Gourmet Experiences nabiorą nowego wymiaru i zyskają nutkę chrupkości. Nasze pieczywo jest trwałe, więc zawsze możesz mieć w domu kolekcję produktów, którą możesz wykorzystać jako uzupełnienie Twojego kulinarnego doświadczenia Gourmet Experience
Hiszpańskie krakersy – krucha, słona przekąska
Sklep internetowy Gourmets posiada bogaty asortyment wykwintnych produktów spożywczych. Znajdują się wśród nich także popularne, hiszpańskie przekąski, takie jak picos oraz regañá. Chrupkie i proste wypieki w postaci solonych krakersów stanowią idealny nośnik smaku dla innych, wyrazistych przekąsek. Idealnie komponują się z napojami serwowanymi w barach i restauracjach, a także na prywatnych spotkaniach i przyjęciach. Urozmaicają teksturę przystawek i dań głównych, wprowadzając do nich nowe wrażenia smakowe. Ich smak nie dominuje jednak nad resztą przekąsek. Hiszpańskie krakersy idealnie sprawdzają się zatem zarówno w kuchni iberyjskiej czy kastalijskiej, jak i w formie dodatku do kuchni fusion bazującej na łączeniu składników z całego świata.
Czytaj więcej
Tradycyjne hiszpańskie krakersy picos
Jedna z najbardziej zakorzenionych w hiszpańskiej kulturze przekąsek to tradycyjne, hiszpańskie krakersy picos. Ich rozpoznawalność wynika przede wszystkim z charakterystycznego wyglądu, który przywodzi na myśl malutkie bochenki chleba. Atrakcyjna cena krakersów idzie w parze z ich smakowitością. Mini paluszki chlebowe, nazywane również miniaturowymi bagietkami, są przyjemnie twarde, chrupkie i słone. Ich oryginalny smak oraz konsystencja od razu przypadają do gustu gościom organizowanych przyjęć, grilli i wielu innych.
Do jakich dań pasują krakersy picos?
Zasadniczy atut, jaki posiadają hiszpańskie krakersy, to ich uniwersalne zastosowanie. Opinie co do podawania krakersów są naprawdę różnorodne i zachęcają do eksperymentów. Krakersy picos to idealny dodatek do tapas, czyli niewielkich przekąsek podawanych na przykład do napojów. Hiszpańskie krakersy picos można serwować do tapas zarówno na zimno, jak i na gorąco. Świetnie komponują się w szczególności z dipami, guacamole lub hummusem, zapewniając satysfakcjonujące połączenie różnych gładkiej i chrupkiej tekstury. Często spotyka się tego rodzaju krakersy także w pobliżu półmisków z innymi przystawkami, na przykład oliwkami i serami.