Wędliny hiszpańskie sklep dla pasjonatów Gourmet Experiences

Wszystkie produkty dostępne w naszej ofercie zostały starannie wyselekcjonowane, dzięki czemu bez trudu odtworzyć można charakter hiszpańskiej kuchni we własnym domu. Kuchnia gourmet wymaga wykorzystania najwyższej jakości produktów, ponieważ jest to jedyny sposób na odtworzenie autentycznych smaków i aromatów danego regionu. Sklep Gourmets stworzony został przez dwóch miłośników o imieniu Carlos, którzy to zdecydowali się podzielić w Warszawie swoimi ulubionymi kulinarnymi doznaniami. Dostępne w ofercie szynki iberyjskie są doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju posiedzeń towarzyskich, które świetnie pasują do koncepcji serwowania przekąsek typu Tapas. Zamówienia na wszystkie produkty w naszym sklepie o wartości powyżej 200 złotych brutto uprawniają do skorzystania z bezpłatnej dostawy, w pozostałych przypadkach do ceny produktów doliczona zostanie opłata za usługi kuriera. Czas dostawy w przypadku produktów dostępnych w naszym magazynie nie powinien przekraczać 3 dni roboczych, jednak na terenie Warszawy możliwy jest także bezpłatny odbiór osobisty.

Czytaj więcej

Szynki hiszpańskie – Czym charakteryzują się poszczególne rodzaje?

Wędliny hiszpańskie z serii Admiración wytworzone zostały z wyjątkowej wolno-wybiegowej selekcji świń iberyjskich. Szynki oraz kiełbasy produkowane są zgodnie z tradycyjnymi metodami produkcyjnymi, dzięki czemu finalne produkty charakteryzują się wyśmienitym smakiem. Opinie wielbicieli wysublimowanych doznań kulinarnych potwierdzić mogą z pewnością autentyczność smaków i aromatów charakterystycznych dla regionu półwyspu Iberyjskiego

 

 

Hiszpańskie chorizo de Bellota Admiración jest jednym z najbardziej znanych na całym świecie gatunków hiszpańskich wędlin. Tradycyjnie wytwarzana jest ona z wyśmienitego mięsa karmionych żołędziami świń iberyjskich. Intensywny i autentyczny smak uzyskiwany przy pomocy tradycyjnych technik produkcyjnych (np. 6-miesięczny okres peklowania).

Hiszpańska szynka dojrzewająca przez okres ponad 6 miesięcy charakteryzuje się wyjątkowym smakiem oraz unikalną strukturą, która stanowi połączenie miękkości i elegancji. Wysublimowane doznania kulinarne są jednym z najbardziej istotnych aspektów każdej uczty opierającej się na hiszpańskich Tapas. Dostępna w naszej ofercie iberyjska polędwica żołędziowa to idealny wybór dla wszystkich miłośników Gourmet Experiences.

Kiełbasy iberyjskie Admiración dzięki 6-miesięcznemu okresowi peklowania stają się znacznie bardziej intensywne w smaku oraz uzyskują unikalną strukturę charakterystyczną dla jakości Blázquez. Wędliny hiszpańskie tego rodzaju są doskonałym dodatkiem do wielu dań takich jak choćby znana w całej Walencji paella.

 

 

Szynka z kaczki to świetna alternatywa dla wieprzowiny, która często dominuje na mięsnych półmiskach w trakcie uczt i spotkań towarzyskich. Peklowana pierś kaczki cechuje się lekko słonawym smakiem, które doskonale pasuje do koncepcji wielu sałatek albo foie gras. Przed podaniem dobrze jest ją jednak pozostawić na około 20 minut w temperaturze pokojowej, ponieważ pozwala to nacieszyć się w pełni jej delikatnym aromatem. Wiele osób podaje ją także w połączeniu z chrupkim i lekkim pieczywem w formie tradycyjnej przekąski.